miercuri, 7 septembrie 2011

Buna dimineata! O cafea? Va rog! - Recolta

Stau cu ceasca de cafea in fata... si zambesc tastelor!
Acest dar,  ziua de astazi, a venit cu nitica ploaie! Ploaie de care avem atat de multa nevoie! Pamantul este uscat! Dar, important este faptul ca noi suntem... cam prafuiti... Dupa vara aceasta calduroasa, dupa munca depusa de fiecare pentru existenta zilnica, dupa concediile petrecute cu cei dragi, dupa toata alergatura  din ultimele luni, in care Cerul nu ne-a binecuvantat cu Apa, noi suntem cam prafuiti... :)
Si trebuie sa ne pregatim pentru toamna care abia a inceput... sa culegem  recolta, asa cum este ea... pentru unii mai buna, pentru altii mai putin buna, iar pentru marea majoritate, a fost calamitate naturala..:) dar, trebuie sa mergem mai departe... desi foarte putini dintre noi au avut asigurata aceasta recolta, si pierderile sunt extrem de mari...  Trebuie sa ne pregatim pentru noul an scolar, pentru iarna care se apropie cu pasi repezi, si mai ales pentru noul an...
Astazi, Cerul ne-a binecuvantat cu Apa! Apa, uda pamantul, pentru al pregati pentru urmatoarea recolta! Multi nu vor semana nimic in toamna acesta, si-au luat obiceiul sa se apuce de semanat doar in primavara... multi dintre noi am uitat ca de fapt anul incepe acum, toamna, odata cu noua insamantare! Toamna totul ``moare``, pentru a renaste... nu uitati, natura renaste in fiecare an!
Doar ca Apa, totusi, spala praful de pe trotuare, de pe geamuri, de pe sufletele noastre, si mai ales ne ofera acest minunat ragaz de timp, pe care multi dintre noi il percep gresit....  tristete...
De ce trebuie sa fim tristi? Pamantul se pregateste pentru anul care vine, este bun cu noi, si ne ofera posibilitatea inceperii unei noi etape din viata noastra! Altfel decat ceea ce a fost, Acum, impreuna cu el!
Ve-ti spune: Cum? De unde? Cu ce? Iar eu,  va raspund: Impreuna!
Doar de noi depinde sa ne schimbam viata, ceea ce nu se poate face pocnind din degete, si cred ca nu am fi pregatiti ca peste noapte, viata noastra sa se schimbe radical... Insa cu pasi mici, siguri, cu fiecare insamantare, facuta cu grija si dragoste pentru viitorul nostru, viata se va schimba! In bine!

De ce sa fim tristi pentru ca a venit Toamna, si ploua...?
Eu spun sa fim bucurosi, pentru ca, ni se mai ofera  inca o sansa la viata! Sa fim bucurosi, pentru ca ploaia a spalat sufletul nostru prafuit, iar acum, curati fiind, totul este mai limpede ca niciodata!



Niciun comentariu: