miercuri, 18 ianuarie 2012

ROMANIA ASTAZI!

Stau si ma uit in jur...
Pe o parte ma bucur... Sau  mai bine spus un ochi rade, altul plange!
Eram copil in `89... aveam 13 -14 ani, imi aduc aminte perfect de momentul in care, in oraselul din care vin, oamenii strigau fericiti pe strada: `` A fugit Ceausescu!!``
Eu si prietena mea doar ce iesisem de la un film si stateam in fata cinematografului consternate : ``Oare este adevarat?`` Nu imi venea sa cred!
Teroarea urmatorului meu gand a fost: ``Cand se va intoarce Ceausescu, va fi vai si amar de noi!``
Si chiar asa este!!!

Apoi zilele au trecut... Ceausescu a fost omorat, iar eu mi-am continuat copilaria linistita... atat cat a fost posibil... 
Eram mandra de tara mea!
Visam ca de acum inainte, totul va fi ca in America!
Aveam tot ceea ce ne trebuia ca sa traim ca si acolo!
Apoi a inceput nebunia, s-a vindut totul, s-a fura tot ceea ce se putea fura...,
Ne-au mintit de atunci, pana acum... 
Astazi stau si ma rog : Doame! Fa ceva pentru acest popor! Da-ne un semn, sa stim ce trebuie sa facem!
Am impresia ca ne invartim intr-un cerc!
Nu pot fi alaturi de cei de la PSD, si acolitii lor! Nu pot uita ca ei au dat startul acelor ``minunate acte de comert`` in care tara mea a fost vanduta bucatata, cu bucata! Nu pot uita ca ei au fost primii care au uitat de rusine, si au furat tot ceea ce a fost de furat, de la bani pana la onoarea noastra! 
Dar, nu pot fi alaturi nici de PDL, cei care astazi, cica ne conduc!
NE CONDUC ... CATRE CE NE CONDUC???!!
Suntem in dezastru! Nu mai au catre ce sa ne conduca!

Oamenii vor sa munceasca!! 
Oamenii vor sa traiasca decent!!
Oamenii vor sa zambeasca din nou!!

Cum ar putea face asta, astazi????!!!
Nu vreau sa insiruiesc acum motivele pentru care NOI, OAMENII, din aceasta tarisoara, Romania, nu mai putem face NIMIC!
Dupa 20 de ani de ``America``, suntem liberi, de a nu face nimic!!

Clar este faptul ca, NU MAI PUTEM RESPIRA!! 
Nu mai putem respira, nu ne mai este permis sa respiram, pentru ca nu  mai avem cu ce sa platim  aerul pe care il respiram! AER atat de necesar, PENTRU A EXISTA!!!

Vreau doar sa spun ca sunt din nou consternata!
Dintre toti cei care astazi sunt acolo in Parlamentul Romaniei, eu personal nu pot numi o singura persoana, pe care mi-o doresc in fruntea noastra!
Nu stiu catre cine sa imi indrept privirea... 

Instinctul meu de supravietuire are nevoie sa se agate de o micuta lumina.... chiar daca este luminita de la capatul tunelului... AM NEVOIE DE EA!

Si totusi... faptul ca miile de oameni sunt acolo in strada, in toata tara,  si cu ultima suflare PLATITA cu varf si indesat, isi cer drepturile, ma face sa sper ca de nicaieri vor aparea acei oameni care stiu sa faca lucurile asa cum trebuie facute! Pentru ca sunt convinsa ca acesti oameni, exista! Le trebuie doar curaj!!
Iar noi suntem acolo pentru a-i incuraja!!
4 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari, Vania!

Mariana spunea...

Spui adevarul adevarat! Putine articole am vazut sa fie atat de realiste. De ce oare?

cine altu spunea...

Bre, mata' le zici bine, au spus-o si altii dar eu pentru articolul asta m-o transformara postacii uselisti in jeg pedelist si mi-o umplut frigiderul cu carne (pe modelul comunist nu esti cu noi, esti dusmanul - pe mine m-o injura si consilieri si 2 parlamentari psd), asa ca pentru asta "Dintre toti cei care astazi sunt acolo in Parlamentul Romaniei, eu personal nu pot numi o singura persoana, pe care mi-o doresc in fruntea noastra!" vezi sa nu te transforme si in jeg pedelist care creezi diversiuni.
cu stima, un alt bre

Adrian Ionescu spunea...

Sunt perfect de acord.La ora actuala nu vad o alternativa viabila pentru conducerea tarii.Este necesara o reformare din temelii a clasei politice.Cred ca solutia ar fi ca tot mai multi tineri capabili si de buna credinta sa se implice , sa incerce o schimbare fie in interiorul partidelor fie prin formarea unui partid nou.