miercuri, 8 februarie 2012

Femeia


Gheorghe Zamfir impreuna cu naiul sau magic imi poarta in acest moment gandurile, de la aforismul lui Valeriu Butulescu ``Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l dea!``, catre``Femeia``, si tot ceea ce reprezinta ea, pentru acest Pamant.
Pe masa langa calculator, este uitata cheia de la masina, de ea este atasata un breloc care o reprezinta pe Fecioara Maria cu Pruncul in brate... 
Ma gandesc la ceea ce a dat Maica omenirii, ceea ce ne-a dat noua Ea, si cat de mult ne-a  iubit EL dandu-ne cel mai mare Dar pe care l-am putut primi vreodata!
Gandurile mele pleaca de la acest imens sacrificiu al Lor...
Pleaca de la Dragostea cu care si pe care Dumnezeu a pus-o in noi atunci cand ne-a creat, si vin pana aici.... in ziua de astazi  09 februarie 2012, zi in care aforismul mentionat ma zguduie....
Si ma zguduie rau.... mai ales ca realizez cu stupoare cat de mult adevar exista in aceasta fraza!!
DA!
Femeia din toate timpurile a facut imposibilul, pentru ceea ce i s-a cerut sau a avut impresia ca i se cere...
Si acum stau drept si judec stramb... sau invers, cum vreti... si intreb....
Cine este in masura sa ceara imposibilul unei femei??
http://corinastoica.blogspot.com/2010/04/
dear-malika-povestire-de-dragoste.html

Incerc sa gasesc macar un  raspuns pertinent...
Cine??
Bineinteles ca primul care imi trece prin minte este copilul ei, apoi imediat barbatul pe care il iubeste, parintii, societatea, si.... incerc sa il inserez aici si pe Dumnezeu...pentru ca ar fi primul care ar fi indreptatit sa o faca.
Dar.... este un foarte mare DAR.... Dumnezeu nu ar face asa ceva!!!! 
El nu a cerut imposibilul decat Fiului Sau, si asta pentru ca dragostea pe care Ne-o poarta este Imensa!
Daca Dumnezeu nu ar face asa ceva, de ce altcineva ar face-o?

Nimeni nu are dreptul sa o faca!
Imposibilul pe care o femeie il cauta si il gaseste, sau il produce atunci cand cautarea ei nu are succes, si il ofera celui caruia  i l-a cerut, este Darul pe care ea la primit la venire, aici in viata aceasta si pe care cum-necum il pune la dispozitia acestuia!
Intotdeauna acest Imposibil este plin de cea mai mare si  pura Iubire pe care o poti gasi vreodata, pe care cei mai multi dintre noi, si de cele mai multe ori, nu o recunoastem....

si totusi ....
Sunt convinsa ca o Femeie este capabila sa ofere aceasta Iubire, fara sa ii fie ceruta sub forma Imposibilului.... sau, si mai bine, poate sa o ofere fara sa ii fie ceruta!

Nu cereti imposibilul unei Femei....
Deschideti ochii bine si constientizati..... 
Veti vedea ca oricum ea, prin natura fiintei ei , vi-l ofera fara sa il numeasca Imposibil, si mai ales fara sa il cereti !!!!





 

Niciun comentariu: