duminică, 12 august 2012

Dulapul

     Intotdeauna trecutul te ajunge din urma, si nu doar daca unele dintre sertarele lui au ramas deschise...
Te ajunge din urma si daca sertarele sunt inchise,  te trezesti fata in fata cu el pentru ca, a trebuit sau nu, ai aruncat in acele sertare  tot felul de chestii, chiar si nerezolvate...
... sunt acolo... aruncate...  fara sa le fi clasificat, etichetat, rezolvat si arhivat.

Si vine....
     Te trezesti cu el buluc peste tine, blocandu-ti viitorul...
Stai si te intrebi unde ai gresit sau ce ai gresit...
Ceea ce ai visat, nu se mai intampla, desi, in prezent ai avut o grija deosebita de actiunile tale, ai facut tot ceea ce trebuia sa faci, pentru ca dorinta ta atat de fierbine sa iti lumineze viitorul! 

     In prima faza nu intelegi ce se intampla, ramai consternat, fara nici un fel de reflex in fata acestui val furios, care iti darama castelul de nisip la care ai lucrat atat de minutios, si in care ai pus atat de multa speranta. Speranta in acel ``altceva`` pe care il cauti de la inceputuri.
Lacrimi mai sarate decat apa marii iti inunda ochii, te orbesc, si te ingenuncheaza in fata nisipului fin, nisip pe care nu regasesti nici o urma din minunatul tau castel!

     Esti din nou in fata dulapului tau cu sertare, sertare care odata cu marele val s-au deschis, si care iti atrag atentia ca trebuie sa te apuci de treaba! Stai si te uiti la el, nu stii de unde sa incepi...

    Ai crescut, si acum inalt fiind, te indrepti catre sertarele superioare, incepi sa arunci acele chestii al carui loc nu este acolo, pe restul le clasifici, etichetezi, si incerci sa le rezolvi, pentru ca apoi sa le  arhivezi...
Doar ca rezolvarea nu este de gasit... Te chinui sa gasesti explicatie... Esti obosit, te asezi in sezut in fata Dulapului cu capul in maini...
Zambesti!!!
La un moment dat cineva, de acolo de sus, iti ridica  privirea si observi sertarele de jos! Realizezi ca de acolo trebuia sa incepi, cu primele sertare, de la inceput, din copilarie!!
Ceea ce initial in viziunea ta parea un lucru usor de facut, se dovedeste destul de complex, dar acum nu te mai sperie acest lucru!

Acum nu mai esti singur! 
Acum stii exact ce trebuie sa faci!
Acum stii exact de unde trebuie sa incepi!
Acum stii exact ca la final, cand aceste sertare vor fi arhivate, minunatul tau dulap se va transforma intr-o stanca, si esti convins pana in maduva oaselor ca ceea ce vei construi pe, din, si in aceasta stanca, nu va putea fi daramat niciodata, nici macar de  un tsunami!!!!    
 




 


  

2 comentarii:

Anonim spunea...

inchideti dulapul vieti si lasati numai sertarul cu amintirii placute...frumos--cu respect--ioan flenchea ...

Cosmin spunea...

Multumim pentru articol este foarte interesant !