sâmbătă, 3 septembrie 2011

Marele hop


Sunt persoane pe care nu  le-am vazut de aproape un an... un an in care s-au intamplat multe, un an in care am reusit sa ma transform atat psihic, cat si fizic.
Atunci  cand, dupa o perioada atat de mare, si dupa  schimbari, care te fac de nerecunoscut , intalnesti   oameni cu care inevtabil  ai de impartit ceva, mirarea lor privind aceste transformari,  este manifestata in fel si chip.  Unii reactioneaza  cu bucurie, pur si simplu se bucura pentru tine, altii nu se controleaza,  iar gesturile lor te fac sa suferi.
Transformarile prin care trece o persoana , sunt transformari asumate, dorite, asteptate...  Cei din jur nu pot  face nimic, decat sa incerce, daca doresc,  sa cunoasca noua persoana care ai devent.
Asemenea transformari,  de regula incep a se manifesta in momentul in care apare  o dezamagire, o suferinta, o pierdere,  in vietile noastre. Suma acestor stari o voi numi  ``marele  hop```. 
Atunci,  instinctul de supravietuire isi spune cuvantul,  si impune schimbarea.  Schimbare de care avem nevoie pentru a merge mai departe! 
Totul pleaca de la interior. Interiorul pe care nu am reusit sa il cunoastem... dar,  cati dintre noi, stiau cine sunt cu adevarat,  pana la momentul marelui  hop ? Prea putini... sau eu nu am intalnit acele persoane, inca..
Si descoperi... descoperi ca nu iti plac diferite lucruri pe care le faci, le spui, le gandesti... descoperi ca nu esti multumit de tine, de sotul tau, de oamenii de langa tine... descoperi ca bucuriile vietii tale sunt minime, descoperi ca anii au trecut,  si  ai ramas cu  prea putin din tot ce a fost...   mai rau... descoperi  o boala fizica, o boala care iti pune in pericol existenta!
Si atunci, te intrebi... Pentru ce? De ce trebuie sa ai la poarta cinci masini? ... conduci doar una, cu care daca, ajungi  macar o data pe saptamana  la spalatorie ... De ce trebuie sa ai o casa imensa ? ... unde  ajungi doar sa dormi, daca ajungi..., de care nu te poti bucura.., pentru ca 90% din timpul tau il petreci la birou,  sau pe drumuri...  De ce trebuie sa ai in jurul tau o mie de oameni? ... oameni pe care nu ii cunosti, pe care nu ii simti, oamneni care,  nici macar nu stii ce vor de la tine...  De ce stai intr-o casnicie?... casnicie, care nu iti aduce nimic, nici macar o vorba buna ...
Omul se naste singur, si moare singur, asta spun multi, iar eu ii sustin... dar, totusi omul nu traiste singur! Daca se intampla, ca in fata marelui hop sa te simti singur, sa nu existe cineva care sa te intrebe: ``Mai, ce faci? Esti bine? Te pot ajuta cu ceva`` ... ai o mare problema!
Scara ta de valori este distrusa! Se impune construirea unei alte scari! Si atunci sa vezi nebunie! De unde incepi? De ce te agati? ....Constati,  ca nu ai de ce sa te agati.... ca nu sti de unde sa incepi... ca nimic din ceea ce cunosti , nu poti aplica, de fapt, ca toate informatiile pe care le ai, nu iti sunt folositoare!
Si incepi sa cauti... sa te cauti...  unde esti??? Disperi... Nu te gasesti... nu te regasesti... dar, de fapt ce cauti? Cum arati? Cine esti? De ce esti aici, acum? De ce ai venit?
Atunci intelegi ca ai doua variante: poti incepe marea transformare ... sau,  cum de altfel, multi au ales, poti sa te sinucizi!
Te agati... te agati de origini, te agati de singurul lucru pe care l-ai avut vreodata, te agati de Divinitate! Si te agati  atat de bine,  incat marele hop incepe usor, usor, in timp, sa nu ti se mai para atat de rau... lucurile se limpezesc... si ajungi la concluzia ca acest mare hop a fost cel mai mare beneficiu pe care l-ai putut primi vreodata! Nimic nu este mai important, decat sa sti cine esti, de ce ai venit, si ce iti doresti!

.... fratelui meu!


Niciun comentariu: